specialistutlåtande

Jaha, då har det blivit dags att summera detta allergitest. Måttligt roligt kan ni tänka er och det är precis vad resultatet blev. För att få grepp om denna historia och skapa förståelse för min bitterhet måste jag ta er, mina kära läsare, tillbaka i tiden.

Jag gick alltså till vårcentralen för ca 6 månader sedan där jag fick träffa en distriktsläkare som blev bekymrad över mina eksem och att de inte blev bättre, ens av den starkaste kortison salva som finns på dagens farmaceutiska marknad. Hon remitterade mig därför till en hudspecialist. Väntetiden dit var ca 6 månader men jag hade turen att få komma dit redan efter ca 5 månader. Väl där kan ansvarig hudläkare för företaget konstatera att jag lider av atopiskt eksem (s.k. böjveckseksem). Detta var för mig ingen ny fakta utan något jag vetat om sedan barnsben. Han menade vidare att ett så kallat lapptest bör genomföras för att utesluta att jag lider av annan allergi som kan förvärra min permanenta hudsjukdom.

Som jag (troligen) har beskrivit i föregående inlägg sätter man alltså 3 lappar på ryggen med olika preparat på som, vid allergi mot ämnet, utlöser en reaktion på kroppen. Efter första besöket kunde konstateras att jag hade en minimal rodnad för "något ämne som kallas parfym" (direkt citat från min danska läkare). Vid andra besöket som var idag konstaterade han att jag nu hade en allergisk reaktion på platsen för nickel. Detta var för mig väl känt att jag var allergisk mot då jag aldrig kunnat ha klockor eller oäkta örhängen utan att det skapat problem.

Som avrundning meddelade läkaren mig att vi alltså genom denna utredning kunnat konstatera att jag lider av atopiskt eksem och nickelallergi. Fasen vilken tur att det finns hudspecialister kan jag bara konstatera! Tänk om jag inte hade fått träffa den här läkaren, då hade jag aldrig fått genomgå detta test och konstatera att jag faktiskt har den allergin jag vetat om sedan jag var ungefär 6 år och jag hade inte heller fått konstaterat att det var böjveckseksem jag har, som jag även det vetat sedan jag var 4-5 år. Specialistläkare my ass! Jag tror att det enda positiva med detta är att jag inte behövde betala ett enda öre för det. Tänk att ha betalat flera hundra för att få konstaterat av en läkare de saker jag redan visste om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0