29 september

idag är det den 29 de september för alla som inte visste det.
har vart på jobbet och haft mig några timmar, extra pengarna rullar in och jag vet inte vart jag ska göra av dom :P så mamma och jag ska åka och shoppa imorrn, får se vad man hittar.

efter kommentarer vet jag fortfarande inte vad jag ska skriva om träffen, det var, märkligt, skumt men helt okej. Vet inte varför men det kändes okej. Om jag känner mig själv rätt borde jag vara arg på han jag är mer eller mindre kär i. Vet inte hur man tar det riktigt. Men så har det väl vart från början, allt jag hatar med honom försvinner bara, sen finns bara det bra kvar. Kanske tryggheten jag vill ha, kanske spänningen. Det är också en VÄLDIGT märklig sak, att jag känner trygghet i DEJ, knäppa knäppa jag, finns ingen logik i det. Men så är det alltid med känslor, det finns ingen logik i dom, och man kan uppenbarligen inte styra dom, då hade jag vart ur det här trasslet för länge sedan!

Och s, s, s jag vet inte vad jag ska ta mig till...förstår ingenting och vet inte riktigt hur du känner heller. Det känns bara som att vi är en enda röra för varandra och jag vet inte hur vi ska kunna reda ut det. Det är ju fortfarande inte vi som satt oss i situationen!  Något förslag på lösning?

Det visar sig väl antagligen hur framtiden löser sig. (hoppas jag)*suck*

Skulle bara kunna spy ur mig massa skit just nu...Men då får jag skit för det så det bästa är väl att inte säga någonting alls antar jag...Som vanligt, som alltid, varför ska jag få säga någonting som jag tycker??
Det är väl bättre om andra trasslar in mig i skit som jag själv får ta mig ur *suck* kan någon ta sitt eget ansvar lr?
Och gårdagen, kan jag inte kommentera, antar jag

sjuk lördag

ooh så aktiv jag är. Har blitt lite annat, viktigare, som kommit ivägen :P
Bror har kommit hem, och vi hade en halv heldag tillsammans, ända tills jag var tvungen att åka och jobba :/ men men, ikväll ränner det iväg till hotellet iaf, en kompis till bror ska spela, (trubadur) blir nog riktigt bra kan jag tänka mig, begåvad kille det där :)

suck suck, sjuker blev jag idag också, svimmningsattacker typ varje gång jag gör något :/ obehagligt, var tvungen att åka hem från jobbet också :/

4 dagar kvar, nedräkning hålls just nu, vet inte om jag längtar eller fasar för det, önskar att det bara går bra..hoppas och önskar att någon iaf tycker om mej :$


en kopp te och en egen lägenhet

hur mysigt låter det inte?
Har börjat bo in mig lite nu, det känns rätt okej faktiskt, skola tidigt imorgon också. Första natten är det iaf inatt, får se hur länge jag sitter uppe :P man kan ju inte lägga sig om man inte är trött när man ska sova själv :)
det känns i alla fall som det är mitt hem jag är i nu, eller, nånting som är mitt iaf, med tanke på att hemma i nora fortfarande kommer vara mitt hem så länge mamma och pappa bor kvar iaf.. det är ju inte en känsla som byts över en natt. Får se när jag slutar säga "hemma" om det stället.

Imorrn är det skola igen, föreläsning om studieteknik på förmiddagen, sedan sociologi på eftermiddagen, blir säkert skoj, blir iaf min längsta dag i skolan :P van vid att vara där 2 timmar bara, sen åka hem igen, och nu ska jag vara där hela 6 timmar *pusta*

sitter och lyssnar på hide and seek - imogen heap, konstig känsla över låten, den är så vacker, men så avvisande på samma sätt. Känns nästan som att man kommer känna samma sak snart? vet inte, konstig känsla man har bara..
"Mmmm whacha say,
Mmmm that you only meant well?
well of course you did
Mmmm whacha say,
Mmmm that its all for the best?
of course it is
Mmmm whacha say?
Mmmm that it's just what we need
you decided this
Mmmm whacha say?
Mmmm what did she say?"

äsch, tror inte jag behöver säga mer, den som känner sig undrande, kan ju fortsätta med det :P

söndag på en tisdag, med lite extra krydda

hmm, idag har jag haft söndag på en tisdag. en söndag är en sådan dag då man ligger framför tv:n hela dagen och inte tar sig för att göra någonting. Iof planterade jag lite blommor åt mamma också. Men det var nog det hela. Sedan vart det tisdag på riktigt och jag och mamma och Lina åkte iväg till stallet :) Underbar ridtur ute i skogen, snarare med en personlighet än en häst :P Ingen som läser det här kommer troligtvis förstå, och jag vet inte hur intresserade "ni" är heller. Red iaf på Bleika, en underbar liten bebis-häst, hon har inte riktigt vuxit upp än, så hon har en sån stark personlighet att man bara älskar henne.
Och för er som inte visste, så jaa, jag är en häst-tjej. Många som inte vet eller tror det, men så är det. Älskar att vara i stallet och umgås med hästarna. Tisdagar är med andra ord min ljuspunkt i veckan, och stallet mitt andningshål. Där är allt som det ska ochman får bara umgås med de underbara djuren som inte visar annat än känslor tillbaka. Det är inget spel, det är äkta och det är kärlek.

önskar att jag kunde få lite rätsida på livet just nu, kanske ett telefonsamtal där jag får reda på nånting vettigt...eller bara ett telefonsamtal...

alltså var det idag söndag,med lite extra krydda.

nytt hem

då har man ett nytt hem då. Har flyttat klart allting och så idag, så nu är det bara det man behöver dagligen som ska med dit nästa gång, får se om jag åker dit själv och grejjar lite imorrn kanske. Måste ju känna hur det känns :P
känns så skumt att flytta när jag aldrig gjort det förr. har bott här hemma ända sedan jag föddes. Undrar hur lång tid det kommer ta att klassa det andra krypinnet jag har som mitt hem.
det återstår helt enkelt att se, och just nu kommer jag nog vara här hemma mer än där, känns det som. får provsova där på onsdag lr nåt kanske, sova ensam första gången :/ önskar nästan att man hade sällskap..av..någon...vackra, vackra du

desperat skrik på hjälp

men orden är vackra

misshandlad sång om kärlek

 

hur

 

meningslös text blir till blödande poesi med

rätt ton

meningslös melodi blir till blödande poesi med

rätt text

 

kombinationen är nödvändig i musik

 

i poesi räcker det med en blödande själ och

rätt ord

i poesi räcker det med knivskarpa ord som lever i

rätt känsla

 

för att skapa magi

 

musik eller poesi, är

desperat skrik på hjälp

men orden är vackra


take my heart and throw it away!

vagt blinkande och tyst flämtande

kommer du att finna

mig

väntande på konstgjord andning

som har formen av

kärlek

håll om mig

 

gör vad du vill bara jag får känna

din hand

såra mig med ord bara jag får höra

din röst

 

krossa mitt hjärta och släng det i marken

sårat blodigt och lagat med änglagarn

kommer det att leva vidare och viska

ditt namn


Diktpublicerande

lade helt enkelt ut några av mina dikter.
tänkte att något skulle ju hamna under den kategorin också. Och det är ju i första hand därför jag har den här bloggen, jag vill börja skriva igen. Men orden lyser med sin frånvaro. Det verkar som att jag inte kan skriva om det inte smärtar tillräckligt mycket i själen. Det börjar bli dags att bli sårad eller något liknande nu igen så jag kan börja skriva!!
Det är en underbar utväg att komma ur sina problem, man sätter orden på papper och tycker sedan att dom är så fula och hemska att man måste göra någonting vackert av dom. Och helt plötsligt har man en dikt! :)


Hjärtslag

hur låter hjärtats slag

slår hjärtat olika om det är

glatt

eller

ledset

 

hur låter

 

ditt hjärta

 

 hur låter

 

mitt hjärta

 

hur skulle det låta om

världens hjärtan

 

slog i takt


Fru lycka och fröken svår

Vilken väg går till Fru Lycka?

är det den långa smala

eller den breda och raka?

 

ensamma står vi här ikväll

du och jag tillsammans

som alltid

blir det vi två tillslut?

 

stjärnorna ser ut att vara

längre

bort

än någonsin

vaga och blinkande som om dom inte fick

tillräckligt

med syre

att leva av

 

är dom närmare dig fröken svår?

stjärnorna.

fick du mer än mig inatt

har tiden stannat för att du ska få

en sista

blick

mot himlavalvet som står

naket och kallt

i vinternattens månsken

 

vintergatan gömmer sig inatt igen

i gatulampornas ljus som

tar över himlens väldiga

mörker

 

det ser ut som den

smala stigen

mellan

stora björnens klor

är utvägen


Is i skrift

musiken gör

ont

du försvinner

när orden skär som

is

flytandes genom ådror

 

melodin

klingar i öronen

ständigt

och omvärlden blir allt mer

 

suddig

 

orden studsandes

när ljuslyktan som gått sönder

blinkar

ljus avlöst av mörker

lycka avlöst av tragedi


Någon annan

jag går ut med någon annan inatt

stjärnorna skådar

nya

förväntansfulla

blickar utbytas

på väg mot

ingenstans

 

jag är din ikväll och du är min

dansande kyssar

i takt slår

våra hjärtan till musikens dova

bakgrund

inatt tillhör mitt hjärta

någon annan


I dina ögon

Jag vill vara mig själv

men hur gör jag när det inte räcker till

 

Försöker andas tystare

så Du inte stör dig på att jag låter

men samtidigt andas lagom högt

så Du inte hör

 

Skriken från mitt hjärta

 

jag vill vara perfekt

så bra så Du tycker om mig för den jag är

det kanske inte räcker

men det är för din skull

 

se inte på mig

förens jag är perfekt


forts

till den lovade fortsättningen, vet inte riktigt vem jag lovade den åt, men någon kanske undrade hur det gick :P
Vi har helt enkelt börjat få in lite grejjer i lägenheten nu. Ska köra resten (eller iaf de stora grejjerna) imorrn. Sen är det bara det underbara, roliga kvar :) att fixa iordning allt. Jag är nog lite inredningfreak är jag rädd...älskar att göra iordning, sortera, grejja, så länge jag får bestämma själv hur det ska vara :)(vilket jag alltid får) :P
Kändes så märkligt att få nycklarna. Det var som att det först då gick upp för mig att jag har ett eget hem. Där kommer bara jag bo (om ingen annan mot förmodan skulle anlända) Det är mina grejjer därinne. Känns så konstigt att inte dela. Jag får sminka mig hur länge jag vill på toaletten utan att någon klagar, jag kan lägga mina kläder på stolen om jag vill det. Helt enkelt lite för bra för att vara sant :P
Iof är det säkert dom grejjerna man kommer sakna sedan när man kommer på hur ensam man är :/

aja, tror det är bäst att bara köra på nu iaf, inte så mycket tänkande, mer handlande!
det kommer bli skit bra det här :)


lägenhet

Idag ska jag äntligen åka till min lägenhet, få nycklar och grejjor. Känns overkligt, på ett sätt, väldigt exalterande på ett annat :) en alldeles egen lägenhet. Varför är man så lycklig över det egentligen, "hej jag har lyckats med mitt liv, jag bor alldeles ensam" varför är det ett "lyckande" och inte ett "misslyckande" människor är ju ändå ämnade att leva tillsammans, när man har hittat rätt partner flyttar man ju ihop med den. nNågot som instinkten säger att man ska göra, man vill dela sitt liv med den. Men neej då nu flyttar jag ifrån alla jag älskar :/ knäppt det där!

Lycklig är jag iaf för tillfället, känns som att jag börjar få något rätsida på mitt liv nu iaf, jag vet inte riktigt vart jag har mig själv i berättelsen, men jag har ju bostad, en plats på universitetet och ett jobb nu iaf. Och det känns som att jag börjar stå mer och mer på egna ben, (det är väl det som är tänkt att man ska göra när man är 19 år) men jag fattar inte alltid att jag är 19, det känns ibland som att jag är 16 lr nåt, trotsig tonåring som bara gnäller på allt och alla :P
Men men, även om jag håller på å bli vuxen kan jag inte låta bli  att  älska musiken som berör själen, den där musiken jag älskade även förr. Det har bytts artister men det är samma princip med lyssnandet. Jag vill att låtarna ska träffa hjärtat. Därav kommer de två bästa låtarna som tips här
  • Eva cassidy-over the rainbow
  • Lifehouse-storm
helt klart oslagbara just nu.
Hur som helst, kommer jag säkerligen babbla massa ikväll också så jag slutar helt enkelt för morgonen här :)


bloggande

in i bloggandets värld alltså.
Är riktigt imponerad över mig själv, vad har jag att skriva tänkte jag, men sen slutade jag tänka och insåg att det kanske kan få igång mitt skrivande igen. Har man inget vettigt att säga kan man alltid skriva något mindre vettigt, hur som helst har man ju oavsett viktighetsgrad på det man skriver åstadkommit någonting. Man har skapat någonting man tänkt ut, för att få någonting sagt.

Hur som helst, så får man ju "äntligen" göra sånna där fåniga test utan att verka dryg nu, när man har en blogg. Så jag tog tillfället iakt.
Varsegod!


1. Ta närmsta bok, och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
"yrkesbiologer." ur samhällsvetenskapernas förutsättningar
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan - vad rör du vid?
luften
3. Vad var det senaste du såg på TV?
en del ur "After the sunset"
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
23.00
5. Titta nu på klockan. Vad är klockan egentligen?
23.02
6. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Over the rainbow-Eva Cassidy
7. När var du senast utomhus, och vad gjorde du?
1 h sedan, var på balkongen och tog lite luft J
8. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Gästboken på helgon.net
9. Vad har du på dig?
Linne och trosor
10. Drömde du någonting inatt? I så fall - vad?
drömde om något vackert J
11. När skrattade du senast?
två timmar sedan ungefär
12. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
blåa tapeter och ett fönster
13. Har du sett något konstigt på sistone?
inget jag reagerat över iaf
14. Vad tycker du om den här utmaningen?
underhållande, i brist på annat
15. Vilken var den senaste film du såg?
prozac nation (bra men deprimerande)
16. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
ett hus utomlands, tror jag
17. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
trasslar ofta in mig i saker som är svåra att ta sig ur. och så är jag oxe, och ALLT vad det innebär :P
18. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
samhällets värderingar, är inte vidare intresserad, men när man inser att allting drabbar en själv tillslut vaknar man upp
19. Tycker du om att dansa?
Ja, i rätt sällskap
20. George Bush?
NEJ, tack!
21. Föreställ dig att ditt förstfödda barn är en flicka... Vad får hon heta?
Elvira
22. Om ditt första barn var en pojke, vad skulle han heta?
Nicklas (tror jag)
23. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Absolut! sol och värme ger lycka!
24. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till Pärleporten?
 välkommen (antar jag?)
25. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
de som vill, har ingen utstuderad grupp av människor jag vill veta mer om :P


Nog om det och detta. första inlägget klart, nu är det bara att börja kreera saker igen :)

RSS 2.0