uppdatering

det sker omarbetning av designen på sidan so be patient ifall det ser tokigt ut med färger och dylikt!

förvirring - ett nytt favoritord!

jag förstår inte hur mycket det kan vara på en och samma gång!
Idag har jag vart i skolan på en föreläsning och filmvisning som inte har något som helst med det vi håller på med just nu att göra. Filmen handlade om knarkare och alkoholister i nån håla utanför stockholm på 80- talet och så vitt jag vet så håller vi för tillfället på med socionomens yrkesroll, en områdesbeskrivning och en vetenskaplig studie (som socialt arbete). Jag fattade inte riktigt kopplingen där.
Och ja, ni läste inte fel när jag sa att vi håller på med tre saker samtidigt. Det roliga är att de säger att ni har faktiskt 15 dagars utsatt tid på schemat att ägna till den vetenskapliga studien, när vi i själva verket har 11 dagar (om man inte räknar med röda dagar, vilket ju SKA vara vilodagar) minus säkerligen 4 dagar som kommer gå åt till att filma och planera våra kommunikationsövningar (oj, sorry, ännu en uppgift jag inte nämnde tidigare). Morr säger jag bara. Visst, vi har 15 dagar som inte är schemalagda med annan "aktivitet" men då har förberedelser för (delvis) examinerande kommunikationsövningar räknats med. Detta kräver även att vi inte är mänskliga och har ett liv utanför skolan (vilket gör att vi valt bort de röda dagarna, pga att dagis och dylikt faktiskt har Stängt då).

Hur som helst går det ändå ganska bra för oss. M och jag är så organiserade så vi ska upp på stan imorrn och intervjua den snubben vi ska prata med om yrkesrollen (samt hoppas vi på att få ett ämne till vår vetenskapliga studie av honom), på eftermiddagen ska vi sedan ta bussen ut till Vivalla och göra våran områdesbeskrivning. På torsdag är det tänkt att vi ska börja på vår vetenskapliga studie för att ha handledning om den på fredag. Sedan nästa måndag betar vi av och skriver rent yrkesrollen och områdesbeskrivningen. KLAR!!! (med två uppgifter av de nuvarande 4 som jag nämnt).

Hur som helst är det inte bara detta som leder till förvirring. Det är ju även så att jag har böcker som ligger ute till salu. En har jag sålt tidigare, en sålde jag idag, lämnade boken och fick pengar, en har jag fått pengar för och ska skicka iväg idag och ytterliggare en har det varit stora bekymmer med just det här med pengaöverföringen så den ska jag försöka fixa postförskott på (har ingen aning om hur man gör det, men jag får väl gå till posten och se ut som en förvirrad höna och blinka lite med ögonen så kanske de kan hjälpa mig).

Hur som helst känner jag mig helt lost nu och hoppas att jag i framtiden inte ska vara så beroende av min kalender. Just nu är det så mycket så på kvällen kollar jag när jag ska gå upp. Sen får jag kolla på morgonen vart jag ska vara och uppdatera mig ett antal gånger under dagen om vad som ska göras och när detta skall göras, för jag kan absolut ingen koll på nånting! Det känns jobbigt faktiskt. Jag har inte ens någon koll på vilka dagar jag är ledig längre. Eller, just det med ledighet var ju ett dåligt exempel, för just den här terminen finns inget som heter ledighet!


Min alldeles egna manssyn!

Nej fy så besviken jag blir på er
Ja, jag menar er!
Här lägger jag ner tid och energi på att berätta om mitt liv och inte ens en endaste skymtande liten kommentar!
Men det kanske är så när man är tråkig. Eller när man inte har något liv att berätta om. Vad vet jag.
När höjdpunkten när man kommer hem är att se om man fått någon ny enkätundersökning från zapera att svara på då är man nog inte så rolig. Nu älskar jag enkätundersökningar så det är väl kanske därför jag längtar efter dom!

Idag har jag vart på en introduktion i skolan om den nya kursen. Den verkar HUR UNDERBAR SOM HELST! Jag vet att många hatar caps lock, men det var nödvändigt för att beskriva hur bra den verkar. Jag längtar till och med till tentan! Hör och häpna! En etiktenta med RIKTIGA fall som vi ska få lösa de etiska dilemmana i och sedan reflektera över hur våra egna förkunskaper kan komma att påverka hur vi ser på fallet! Det låter som en otroligt rolig problemformulering, men det är alltså våran kommande tenta!

Idag är jag ensam och övergiven. Om man bortser från Elvis som numer alltid är här hemma (och man ska ju faktiskt inte bortse från honom, för han är otroligt social......när han vill!) Just nu sitter han och sover och är inge vidare social alls.
Pälsklingen har iaf tagit en day off för "pokerspel med grabbarna" ni vet, när dom måste få känna sig manliga ett tag och rosa puffar, tända ljus och myspys i soffan inte längre stärker deras manlighet :P Då är det ett grönt bord med massa plastbitar och pappkort som gäller. Helst med en ciggarr i munnen i en rökig källarlokal. Nu var fallet inte riktigt så inspirerande utan jag tippar på att det blir vid ett vardagsrumsbord hemma hos en av hans jobbarkompisar. Men det räckte tydligen för att boosta manligheten den här gången.

Själv ska jag ju överge honom i helgen. Ska fara hemmåt hålan på fredag för att umgår med mamma och pappa en stund. Jag tror det är sunt att inte vara med varandra jämt jämt jämt och hela tiden. Som vi sa igår, det är inte för att vi är trötta på varandra, men vi har inget att prata om längre *s*. (Vilket kanske inte är så konstigt med tanke på vilken pladderhöna jag har blivit, och han är inte sämre han. det är nästan så att jag verkar lågmäld när jag kommer tillsammans med min pälskling).

Nog pladdrat för idag, nu ska jag ge mig ut i köket, i jakt på något att stoppa i magen!

Avskrivning AB

Nu känns det som att det är läge för ett riktigt långt inlägg.
Har faktiskt egentligen ingenting att skriva men böckerna och tentaplugget inför morgondagens nederlag känns inge lockande alls. Vi har en 6 timmars tenta på kvantitativ metod och det är så ointressant som det bara kan bli faktiskt. Fattar nog knappt hälften av vad jag läser och kommer antagligen inte kunna skriva någe vettigt alls på tentan imorrn, men så kan det vara ibland. Det har ju inträffat saker under min tänkta tentapluggsperiod som gjort att vissa dagar har det bara inte gått att plugga. Dessutom har dom där jäkla byggarbetarna utanför fått för sig att det är skitsmart att börja borra hål i marken (eller vad dom nu gör) nu när det har snöat inatt.

Dagen har iaf bjudit på en sväng ner till stan. En otroligt kort visit och det enda jag såg i princip var djuraffären. Men det är iof trevligt därinne! Var och köpte mat till den lilla pälsbollen. Nu ska han bannimej skämmas bort. Har köpt både pellets, någon sorts chinchilla blandning med vete, korn, torkade nypon, torkad majs och allt vad det var i. Och även nytt hö (även fast han inte äter det! Hon på djuraffären gav mig ett tips om att klippa sönder höet i småbitar för att det är lättare för dom att äta det då. Och vad gör man inte för det lilla livet. Släpade hem allting på bussen, och jag menar verkligen släpade, för den där hösäcken var bannimej lika lång som halva mig så jag fick bära den högt! Sen, sagt och gjort så tvättade jag ur matskålen och klippte sönder skiten. Nu vet jag inte om det fungerade för det lilla odjuret rymde och placerade sig på sin vanliga plats, under elementet bakom soffan. (resultatet av undersökningen får helt enkelt redovisas i ett senare avsnitt :P)

Jag hade verkligen sett fram emot våren som så fint började komma förra veckan. Men den verkar ha försvunnit igen :( Ser inge bättre ut i slutet av veckan heller om man kollar på väderprognoserna (nog för att man aldrig tror på dom annars, men dom brukar ju kunna se när det kan bli lite varmare än run 0¤c iaf!)

Helgen var fin iaf! Pälsklingen skulle ha jobbat lördag egentligen men fick vara ledig för Frimis skulle ha någon sorts ljudcheck! Har aldrig hört talas om att dom har det en lördag (måste vara jätte opraktiskt, men vill dom förlora pengar, så inte gör det mig någonting!). Det hela resulterade iaf i mys med chokladpudding och säsongsstarten av Robinsson.

Veckan bjuder på följande

Måndag - Tentaplugg, en snabbvisit på stan och tvätta
Tisdag - Tenta och gråt, handla mat på kvällen
Onsdag - Introduktion till nya kursen, och glädje för pengarna kommer
Torsdag - Kursstart, och ledsenhet för räkningar ska betalas (dock stor glädje för firandet av 6 månader tillsammans!)
Fredag - Ledighet!

Det kan nog bli en hyffsad vecka iaf!

Känns som att jag borde försöka träffa mamma och pappa någon sväng den här veckan, det känns som längesedan nu även om det bara var en vecka sedan. Är nog lite mammig fortfarande! (Undrar om man kan växa ifrån det?!)

Talade med mor i telefon idag iaf och hon sa något trevligt om att åka till IKEA i april när pappa är bortrest! Det tycker jag lät underbart! Jag älskar verkligen att gå på IKEA, till och med mer än jag gillar att gå i klädaffärer, men det resulterar bara i att man blir deprimerad när man är där inne och vet att man inte kan köpa nånting för att ekonomin inte kommer gå  ihop i slutet av månaden om man gör det :/
Men men, vi är på god väg att reda ut allting nu iaf! Känns som vi kommit på fötter igen, men inte med några stora utsvävningar i budgeten.

Nu får jag nog kolla lite i den där förbannade Bryman-boken iaf så jag känner att jag gjort vad jag kunnat innan jag kuggar på tentan!

Fredag

En lite för sen updatering om att jag blev godkänd på hemtentan vi gjorde sist. Så så här långt ligger jag i fas. Bävar bara för tentan som kommer nu! Det är INTE skoj med kvantitativ metod!

Ännu en otroligt rolig fredag.
skämt å sido kanske dagen faktiskt kan lov att bli bra!
Den började med en frukost till lite tv program jag missat i veckan. Sedan kom ett telefonsamtal från min käre far som sa att han skulle komma och hälsa på och käka lunch här om tio minuter. Javisst tänkte jag och fick börja röja undan det värsta :p
Egentligen tror jag han var här bara för att få hälsa på den lille grisen :p, jag tror att han är saknad hemma i huset. Men men, så är det när jag behöver ha koll på hans tänder och så. Det lilla djuret är nämligen sjukt, han har fått något som kallas för slobbers. I korthet innebär det att tänderna växer väldigt fort så man behöver fila dom med jämna mellanrum.

Kvällen bjuder för en gångs skull på lite gemenskap. Pälsklingen jobbar inte ikväll så vi ska nog duka upp med lite fin middag, smågodis och krypa ihop i soffan och kolla på let's dance. Det är vad jag har tänkt mig iaf, så får vi väl se hur det blir. Han sa nämligen nånting imorse som var svårt att urskilja i nattöcknet och öronpropparna. Hoppas bara inte det var något alltför viktigt!

Nej, nu ska jag ta att utbilda min lite!

måndag

ännu en värdelös dag som innehåller ett besök till optikern för att bara konstatera att jag inte kan ha de månadslinserna som äntligen blivit framtagna till blinda som mig. Jag måste ju se med linserna i, det är ju själva vitsen med dom!
Sen ska jag hem och plugga till tentan och seminariet, skulle egentligen träffa gruppen idag men jag känner mig inte helt pigg så jag hoppar det så jag orkar med seminariet imorrn ist!
Kvällen bjuder på otroligt spännande tvättning och förmodligen inte så mycket mer.

Gårdagen var iaf trevlig med 25 års kalas med fika och dylikt. Så roligt att få se J.s lilla! 10 månader gammal och gråter typ aldrig. Hon var med under hela kalaset och i två timmar i sträck sprang (bildligt talat) hon runt och flinade hela tiden! Tycker det är helt fantastiskt att hon redan kan gå. Hon reser sig själv och backar man bara framför henne så går hon! Eller så håller hon en i byxbenet och går med, jag är djupt imponerad! Och otroligt sugen på att ha en egen bebbe snart...men det får vänta till studierna är klara iaf, annars skulle hela min utbildning krascha!

Hepp nu ska man väl trixa på sig lite kläder och bege sig ner mot stan för att säga att jag "vill" ha ett nytt par av dom gamla linserna :( *besviken*

nya tag

fy på mig var jag har vart dålig på att skriva.. *slår på fingrarna*...eller det gör jag inte alls, för det är jobbigt att skriva samtidigt som man ska slå på fingrarna. Hur som helst så händer det just inte så mycket spännande i mitt liv. Dagarna lunkar på, vissa snabbare än andra och tentan närmar sig med stormsteg!
Oavsett hur det nu går på denna totalt ointressanta tenta om kvantitativ metod och enkätundersökningar så längtar jag till nästa delkurs som handlar om socionomens yrkesroll. Vi kommer få läsa massa om etik och sånna grejjer och det är verkligen intressant!

Det om det och skolan. Hemma har vi fortfarande kvar pälsbollen. Han verkar trivas här så han får bo här en stund till tror jag. Han är ju inte så frisk som han borde så jag måste ha daglig koll på honom och hans tandproblem. Befarar dock att det lilla djuret inte har så jätte lång tid kvar att leva. Det är verkligen jobbigt att tänka på så jag försöker undvika det så gott som det går. För er som inte kan förstå alls hur man kan tycka om en chinchilla så mycket kan jag bara säga att det är en familjemedlem. Vi har vart med om så mycket tillsammans och nu är han så go så han har suttit på min axel och tittat på let's dance tillsammans med mig ikväll. Han satt där en timme, oavsett om jag rörde på mig och det vinglade där på axeln så satt han kvar och tryckte sig bara lite närmare mitt ansikte. Jag älskar honom otroligt mycket!

På tal om älskar så är pälsklingen iväg och jobbar ikväll, igen...chockerande va? Man bloggar kanske inte klockan halv ett på natten om man inte sitter ensam? :p
Han ska även jobba imorrn och helgen efter det och helgen därpå också, för ert vetandes skull :P

I torsdags var jag på stan och lunchade med M. Otroligt mysigt att ses igen, det var så otroligt längesedan. Det talades om skola och lägenhetsbyten och diverse uppdateringar om vad som sker i småstan Nora. Viktigt att hålla sig uppdaterad även fast man inte bor där!

På Söndag blir det dit en sväng iaf och uppvakta en barndomsvän som lyckats ta sig 1/4 del av livet (om man nu blir 100 år). Ska bli trevligt att träffa henne igen, och så kanske man får hälsa närmare på lilla bebben som alltid lyckats sova när jag varit och hälsat på tidigare. Kan bero på att det har varit på kvällstid runt 22, medbringandes en flaska vin och diverse attiraljer :P.

Nu ska jag iaf studsa i säng. Och jag ska nog försöka ta upp det här med bloggandet igen :) oavsett om det inte händer något otroligt spännande i mitt liv :p

RSS 2.0