estetkonsert i lindesberg

Igår kväll blev det ett spontanbesök i lindesberg. Det var söta lilla Johanna som tyckte att vi skulle åka och kolla på de forna estet-ettornas (numera treor) avslutningskonset. Det brukar vara en rätt mysig tillställning så jag tänkte att det kunde va skoj att hitta på något för en gångs skull! Sagt och gjort så tog vi racerbilen till linde! De var otrooolligt duktiga och allting var som en flashback från när man stod där själv och skulle ta studenten. Nu är det klart några år sedan, men det kändes som om det var vi som skulle uppträda!

Besöket resulterade iaf i att man fick träffa den gamla sångfröken, staffan, som var våran mentor, snyggjeppe som tagit över efter patrik, jojje som vi hade som random :P (kommer inte ihåg specifikt vad han hade för ämne, han var överallt!) och framförallt träffade jag lilla Agnes igen. Det var så längesedan så tårarna nästan svämmade över. Vi har iaf bestämt att vi ska ses i sommar för då är hon härhemma igen!! Saknar henne såå otroligt mycket!!

Resultatet var iaf en lyckad tillställning och jag är otroligt nöjd över att jag åkte!

Resten av veckan bjuder på:
Fredag - plugga och skicka in två frågor till kommunikationsövningarna, sen bio med pälsklingen
Lördag - Hem till nora och gratta lejah
Söndag - till örebro igen, handla

en helt vanlig lördag

Idag har det varit som vilken dag som helst. Jag har pluggat lite på morgonkvisten (vid 12), sen kom mamma och pappa över på en fika och vi fick hjälp med två hyllor vi ville sätta upp. Det blev riktigt mysigt faktiskt, kan ha lite blommor där som inte tål att stå i direkt solljus, och lite prydnadsgrejer som inte fick plats på bordet.

Pälsklingen ska jobba ikväll så det blir en ensamkväll med kanske lite plugg och pokerspelande, har skärpt upp mig ordentligt och är oftast nöjd med mitt spel nuförtiden. Gör inte många fel-syn och lägger mig när jag inser att jag inte har så stor chans att vinna.

Imorrn är det nå lampor och skit som ska fixas på bilen innan den ska besiktigas på måndag så jag bjöd in oss på middag hemma i nora :) kommer bli gottans med stek som är lagad i lergryta :)


The big day

Idag är det den stora dagen. Eller skämt å sido är den inte alls speciell på något sätt mer än att vi fick ut den sista tentan. Jag skulle snarare säga att den 4 de juni är den stora dagen, när det är slut på skolan för den här terminen! Då får vi se vad det blir av sommaren också. Har ju inte fått meddelat om något sommarjobb än så länge så det blir väl till att gå hemma och vila upp sig. Jag är lite kluven vad gäller den saken faktiskt. Självklart vill man ha pengar för att kunna leva livet, men å andra sidan kan man inte leva livet när man måste jobba hela sommaren. Dessutom känner jag tendenser av att jag är otroligt trött på skolan. Inte på själva utbildningen, men att plugga och aldrig få vara ledig är jobbigt. Även om man säger att man har en "ledig dag" när man går i skolan så finns det alltid något man borde göra, eller borde gjort för ett bra tag sedan! That's life! Längtar till att komma ut i yrkeslivet då man verkligen är ledig klockan 16.00 när man slutar!

I övrigt händer det inte så mycket spännande i mitt liv just nu. Sitter på blocket och kikar lite på hundar. Är otroligt sugen, samtidigt som man vet att det är ett enormt ansvar man tar på sig. Det väger jämnt just nu och jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är läge nu eller om man ska vänta längre. Vi får nog se hur det går med pälsklingens jobb han sökt. Får han det lutar det åt en liten vovve här hemma för då kan vi vara hemma i skift om han kan få mycket kvällspass! Den domen kommer nästa vecka! :)


eurovision song contest

Idag eller inom dom närmaste dagarna kommer förmodligen hela sveriges blogg-befolkning blogga om eurovision song contest. Och jag tänker inte vara sämre!
Jag hade inget favoritbidrag sådär och tyckte väl norges låt (som vann) var ganska trevlig sådär, den kommer säkerligen bli jobbig att lyssna på i längden (precis som alla låtar som spelas sönder på radio). Men jag tänker inte hålla inne med att sveriges bidrag verkligen var värdelöst. Jag var förbannad när de vann den svenska melodifestivalen och när hon uppträdde i Ryssland kunde jag inget annat än att skämmas. Det var falskt på sina ställen och hon ser ju stelopererad ut när hon sjunger kvinnan! Men men, det har väl någon charm det med eftersom svenska befolkningen uppenbarligen gillade den. Pojkvännen och jag hade naturligtvis en gissningslek om vilken placering hon skulle komma att få och eftersom båda tyckte att bidraget var så dåligt så var vi ändå generösa när vi gissade på 16 de (pojkvännens gissning) och under 20 de plats (min gissning). Jag var ju inte så långt ifrån då hon slutligen landade på en hedrande 21 a plats. Kommentatorerna och (det svenska) folket kring den här tillställningen var ändå nöjda med hennes framträdande och tyckte att hon såg strålande ut. Hur kan man vara nöjd när sveriges bidrag hamnade 4 platser från SISTA plats?!?!?!?!?! Jag är alltid lika förundrad över hur svenska "proffstyckare" och kommentatorer kan vara nöjda när Sverige hamnar på så otroligt dåliga placeringar. Det gäller Eurovision så väl som idrott. Jag är i alla fall grymt besviken. Eller jag är snarare bitter på hur det röstades i den svenska melodifestivalen. För när Marlena Ernman vann där visste jag att det var kört.

Nog med bitterhet över det här. Jag är ju inte lika frälst, som många andra, av den här tävlingen så jag fortsätter mitt liv utan nederlag. Nu är det dags att studsa i säng och kanske läsa lite av min inte så spännande bok (hoppas den blir bättre snart!)

Godnatt alla nära och kära och ni andra som läser min blogg

Lilla älsklingen

Idag är min lediga dag den här veckan (bortsett från helgen såklart).
Tanken var att jag skulle städa idag, skicka ett brev som legat länge samt pyssla lite grann i lägenheten.
Dagen började dock med att pälsklingen kom in och väckte mig och sa att grisen fortfarande inte var bra i magen. Han har fått förstoppning igen. Så det var bara att snällt kliva upp 08.30 på min lediga dag och ringa till veterinären för att höra vad dom hade att säga om saken. Det i sin tur ledde till ett besök på apoteket och ännu mer paraffinolja. Nu har det som tur var släppt och han skuttar runt i sin bur igen.

Dock måste jag nog börja bearbeta tanken att det snart är dags att låta det lilla djuret få skutta fritt för alltid, utan smärtor och elände. Men jag gråter varje gång jag bara tänker tanken på att han inte skulle finnas där längre när man vankar upp, kommer hem eller sitter och tittar på tv i soffan. Just nu har han både tandproblem, får förstoppning relativt ofta och biter bort knutar av päls på sig själv. Alla dessa är symptom på att han inte mår riktigt bra. Man ska ju alltid förespråka att man inte ska vara självisk när djuret lider. Men just den här situationen är så jobbig dels för att jag haft honom i 8 år nu och dels för att han är ju så otroligt pigg och kelsjuk när han är ute och skuttar, han visar inga tecken på att han lider. Han hoppar upp i soffan och gosar in sig så nära en han kan komma, sällskapssjuk som han är.

Jag har i alla fall fattat ett viktigt beslut idag. Jag kommer själv inte att vara med på avlivningen av min lilla älskling. Mamma frågade idag om jag inte skulle vara med för att han skulle känna sig trygg, men min svar blir att han kommer aldrig känna sig trygg hos veterinären med sprutor och grejer oavsett om jag finns där eller inte. Han är det underbaraste djur jag någonsin haft och jag kan inte leva med tanken på att se honom somna in och aldrig vakna igen, att känna hur han bli livlös i mina händer. På något sätt är det bättre att det bara är tomt i buren.

Det lilla djuret är mitt allt och han har helt fångat mitt hjärta med sin charm och sina små läten. Han kommer alltid finnas med mig.

omtenta 14.15-20.15

ångesten väller över en när man inser att det bara är 30 minuter kvar tills man ska göra omtenta i ett ämne som man fortfarande inte har stenkoll på. Jag var 7 poäng ifrån g på första försöket så jag kanske blir 3 poäng ifrån eller nåt sånt det andra försöket. Hoppas helt enkelt att det är väldigt liknande frågor som första gången för det är det jag har pluggat på, allt jag missade första gången. Just det känner jag att jag har hyffsad koll på men frågan återstår, blir det samma frågor? *suck, suck* man kan aldrig veta förrän man sitter där, i skiten!
Lite muntert är det iaf att solen har gått i moln så ag behöver inte ha ångest över att jag sitter nere i en källare hela kvällen istället för att sola, för nu är inte vädret nå inspirerande alls!
Jaja, det är bara att önska sig själv lycka till och hoppas på det bästa, jag får ju iaf inte göra om den igen förrän i höst om det skulle skita sig den här gången också!

Gott, jag rapporterar om ca 3 veckor hur det gick!

1 a maj

idag är den officiella dagen för förlovningen och dagen kunde inte blivit bättre!
den har iof bestått av bakning inför imorgon och putsning av alla fönster i lägenheten och färgning av hår. Inget speciellt kan många tycka men dagen har även erbjudit mys på hög nivå och solning i massor!

Just nu står pälsklingen och lagar den underbaraste maten vi vet :p kött ingojsat i kryddor och vitlök, till det serveras potatis i ugn med morötter och purjolök. Looovley!
Nu ska jag pipa iväg och göra någon form av sås

RSS 2.0