Uppdatering om allt möjligt

Nu kommer en redig uppdatering. Sedan sist har jag flyttat ut ur min gamla lägenhet och flyttat in i, vad de kallar, ett seniorboende. Det har varit en helvetisk helg med städning och släpande av grejer tills benen och armarna inte gick längre, då tog vi ett lass till! Men nu är alla flyttade och min lägenhet är helt färdigstädad, lämnar in nycklarna idag. I den nya boendeformen jag just nu provar på trivs jag väl helt okej. Allt är ju möblerat, fint och ordnat. Jag behöver inte tänka på vad som ska handlas eller vad jag ska laga för mat. Missförstå mig rätt, jag lagar mat, tvättar och grejar, men jag behöver inte planera inköp osv. Första tecknet på att det är ett seniorboende jag bor i nu är nog att det är medelhavsklimat inomhus. Ni vet sådär som det är utomlands när man ligger i solen på stranden ca 13.00 på dagen. Så varmt är det här, HELA TIDEN!

Hur som helst. Jag tänkte avhandla lite om skolan också. Imorgon är det avslutande seminarium som vi kommer äga på, för vi är bäst! Men i fredags var det examensfest! För vi har tagit studenten, för vi har tagit... Nehe, just, socionomexamen var det ja. Första halvan av kvällen var fantastiskt rolig. Fina och trevliga människor avnjöt libanesisk buffé, sjöng sånger och lekte lekar. Jag var väl sådär engagerad i sång och lek, men det var ett roligt initiativ av examensgruppen. Andra halvan av kvällen var mindre bra. 18 åringar kom dit och trodde att de ägde stället, studsade runt i mjukisbyxor och spillde drinkar till höger och vänster. DÄRFÖR hatar jag Strömpis . slut!

Jag var tvungen att tacka nej till ett jobb idag också. Oerhört läskigt faktiskt. Som tur var var det på IKEA och deras personal är ju helt fantastisk. Han tog det hela så bra att han lyckades få det till att det var hans fel att de förlorade en sådan förmåga som mig. Jag förstår inte riktigt hur det gick till men imponerad är jag och tänker att en dag ska jag också vara en sån där bra-människa. Det var inte vilket kassajobb som helst jag tackade nej till heller. Jag skulle få vara delvis på logistik (vilket väl inte är så fantastiskt roligt) men delvis skulle jag få vara personalansvarig. Kan ni tänka er?!?! De tyckte jag var så bra så de skapade en tjänst åt mig (för det nämndes då ingenting om något sommarvikariat som personalansvarig när jag sökte tjänsten!)

Nu ska jag studsa iväg och göra mig fin för snart väntar inlämnande av nycklar och senare 3-års kalas!

Skitdag

Har så jäkla dötråkigt! (Memo to self: du kan inte sitta inne en hel dag utan att ha tv eller andra möbler än soffan som just nu agerar soffa/säng/matplats)
Som följd av denna tristess har jag varit inne och slökollat på Kissies blogg. Jag har under en längre tid bestämt mig för att jag ska inte gynna sådana människor och ge dom fler läsare genom att titta, men nu fanns inte motståndskraft kvar, när det enda roliga på min dag har varit att handla mjölk och bröd på konsum i Brickebackens "centrum". Så jag föll alltså för frestelsen och gick in och kollade. Helt seriöst?! Behöver jag säga något mer? Hon kan inte skriva, hon kan uppenbarligen inte äta, hon kan inte klä sig med kläder som täcker väsentliga delar av kroppen osv. osv. Varför läser alla hennes blogg? Om det ändå vore något matnyttigt, något man stimuleras av, något som får en att tänka till, men neej! Det huvudsakliga innehållet kan sammanfattas med "åh jag kan inte äta något annat än 2 blad från en sallad, jag måste träna för att inte gå upp 2/3 av ett kilo, jag ser ut som en bimbo och är nöjd med det och jag super skallen av mig för flera tusen så ofta jag kan" (fri tolkning av kissies blogg gjord av mig). Så nu har jag besparat er besväret att gå in på hennes blogg och behöva känna er tjocka. Jag däremot bestämde mig för att ta 2 leverpastejmackor med alldeles för mycket smör och smörgåsgurka på när jag var färdig med läsandet av hennes blogg.

Imorgon får jag tillbaka min bil. För er som inte vet det har den varit på reparation ett antal gånger och kostat massa pengar och så är även fallet denna gång. Bilmekanikern ringde idag och redogjorde för diverse delar han bytt ut på bilen och informerade om att detta arbete skulle kosta, i runda slängar, 6500kr. Jag tänker att bromsar är tydligen något väsentligt att ha på en bil och nickar och bockar för att han utfört detta arbete.

Majken är ju som tidigare nämnt endam-katt här hemma nu vilket tydligen också innebär att jag måste skämma bort henne. Jag upptäckte detta fenomen idag när jag kom hem med en hel låda med massa olika engångsportioner med blötmat till henne fastän hon bara ska bo här i 3 dagar till. Men jaja, maten lär följa med katten så MB får väl skämma bort henne lite när hon bor där också, för det är hon värd, Majken alltså. Jag tror inte att kattmat är att föredra för människor, vilket då inte torde innebära att jag skämmer bort MB när jag ger henne blötmat.

Tips på roliga saker man kan göra i en relativt tom lägenhet som inte innefattar att flyttstäda tas gärna emot!

Dag två och tre

Summeringen av dag två var bara ”skjut mig”. Det känns just nu som att nästa gång jag ska flytta blir det till graven. Detta är ett rent helvete! Men när jag tänker på hur bra den nya lägenheten kommer bli sedan känns allt myyyycket bättre! Det kommer bli en superfin lägenhet med ett superbra läge. Gångavstånd till typ allt!

Kunde inte somna igår kväll heller för jag hade målat ett vardagsrum, en hall och brorssonens rum samt hela taket i vardagsrum och hall i Kumla i min brors hus. Jag hade kramp i vänster arm, musklerna var så svullna att de tryckte på en nerv som gjorde att handen somnade hur jag än vinklade armen. Sen måste jag informera om att en bäddsoffa inte är det ultimata stället att sova på när man redan har vissa problem med sömnen.

Dag tre har känts otroligt mycket bättre. Dagen började lite tufft men sen fick jag träffa bästaste MA och Ragnar fick flytta till sitt tillfälliga boende. Fick just rapport om att han och hans tillfälliga matte redan blivit bästisar. Sen när jag kom tillbaka till skolan var det minsann fikastund med bakverk gjorda av MB. Det var himmelska brownies som jag bara inte kan få nog av. Trots att man äter så man blir spyfärdig är de fortfarande ljuvliga! Det blir fler sådana i sommar MB! På busshållplatsen träffade jag en tjej som jag pratade en stund med (för ovanlighetens skull!). Jag fick reda på att hon var från Uppsala och kunde konstatera att hon troligen inte hunnit anamma den "örebroiska" kulturen att man knappt ser åt varandra när man väntar på bussen. Hur som helst framkom att hon jobbade litegrann på katthemmet och hon blev alldeles överlycklig när hon fick reda på att Majken hade det bra i sitt nya hem. Plötsligt fick jag lite ny energi! Det kan löna sig att prata med främlingar :) Jag fick även VG på hemtentan som jag gått och grämt mig över i 3 veckor, vilket innebär att det endast är omvärldsanalysen kvar nu och hör och häpna så är vi klara med den! Detta innebär 2 hela dagar ledigt för mig! YEY!

Mamma och jag har städat och pysslat här hemma idag. Vi ligger i fas och det är typ bara badrummet och köket kvar nu! Så vi känner oss nöjda och fick även en mysig pratstund (peppar peppar ta i trä).

Nu förtjänar jag minsann en ledig kväll. Jag ska bokstavligt talat göra INGENTING. Facebook och farm-spel känns som en toppenkväll. Inte för att jag har så mycket alternativ i och för sig. Har inte mycket annat att roa mig med här hemma sedan vi flyttade TV:n igår. Men jag är inte bitter över det. Jag tror jag ska överväga att vara glad och nöjd en stund nu...

41 dagar kvar, sedan har jag ett liv!


Dag 1 på flyttprojektet

Flytt, flytt, renovering och städ. När kommer detta ta slut?! Eller ja, det kanske är en dum fråga för jag vet ju att jag får nya lägenheten den 1a juli och några dagar efter det när allt är uppackat är det ju slut. För den här gången.

Idag har det burits grejer och körts fram och tillbaka till Kumla och städats och grejats. Mamma har gjort en hejdundrans insats och putsat alla fönster och målerier runt om fönstren. Jag och pappa har släpat och burit grejer ner för trappen, in i kärran, ur kärran och in i rummet där de ska förvaras en månad. För er som inte är insatta i min flyttprocess (=ni som sluppit lyssna på mitt gnäll om hur jobbigt det här kommer bli) kan jag bara förklara att jag ska ut ur den lägenheten jag bor i nu den 29 maj, flytta hem till mor och far en månad och flytta till min nya, älskade, tvåa på norr den 1a juli. Till historien hör också att min bror och hans fru köpt hus i Kumla som de håller på att renovera för fullt (vilket jag naturligtvis är inblandad i) för att flytta in i nästa helg (samma helg som jag ska flytta alltså, vilket är smått omöjligt då vi har samma nätverk av personer som kan hjälpa till och bilar samt kärror). Mina älskade små kissemissar kan inte heller följa med till mor och far då hyresgästföreningen i deras lägenhetshus valt att besluta om att endast hundar är tillåtna i det huset, och detta endast om hussen eller matten valt en lägenhet på bottenvåningen. Majken ska flytta till bästaste söta MB och Ragnar far iväg till Nora en månad.

Så nu sitter jag alltså här, i vad jag gjort om till en väldans stor etta med väldans stort kök. Sovrummen är stängda och urplockade och jag bor i vardagsrummet, i soffan närmare bestämt. Den samt tv och tv bänk är de enda möbler som finns kvar i lägenheten och som jag har att tillgå en vecka. Just nu känns det rätt okej (fråga igen om en vecka).

Imorgon är det bara på’t igen, diskvantar på och alla skurmedel som finns ska fram!


Åhejochhå

Flyttkaos och skolångest, det är ungefär så mitt liv stavas nu.
Livsångest kanske snarare är den rätta benämningen men det vill jag inte låtsas om. Tunnelseende!

Bitarna börjar falla på plats nu i alla fall, både i omvärldsanalysen och i packandet. Jag har nyligen insett att det inte är en bra idé att skjuta upp packandet längre eftersom grejerna ska flyttas imorgon. Tänk vad bra jag är på att ignorera saker jag måste göra (memo to self, vid nästa arbetsintervju kan jag framhålla min förmåga att ignorera saker som något jag är bra på). Pappa ringde idag och ville komma och börja flytta mina saker klockan 9 imorgon bitti, vore kanske bra om vi kunde flytta massa saker i en kartong då och inte strumpa för strumpa liksom...(för övrigt sköt jag upp det till 10, jag förtjänar sovmorgon!)
Gällande omvärldsanalysen vi skriver känns allt som kaos och katastrof men jag tror inte det handlar så mycket om själva uppgiften som det faktum att vi projicerar vår oro inför tentaresultatet på den nuvarande uppgiften. Kanske projicerar jag inte bara tentaångesten på den nuvarande uppgiften utan även på andra saker. Exempelvis på matlådan jag hade med mig idag, den hade läckt (hade med soppa) och jag upptäckte själv hur onormalt irriterad jag blev, över vad? jo, jag fick skölja av matlådan (minsann). Var det jobbigt? nej inte särskilt. Tog det lång tid? Nej, inte alls faktiskt. Så, sluta upp med din dumhet att bli arg över en sådan sak!
Söta MB ska i alla fall baka kakor till gruppen på måndag, jag tror stenhårt på betingning, förknippa skolarbete med sötsaker så kommer vi må bättre och vi kommer lyckas med uppgiften! (Pavlovs hundar kunde ju lära sig saker med betingning så vi är illa tvungna att lyckas, man vill ju inte vara sämre än en hund när man pluggat 3.5 år på universitetet!)

Ytterligare ett fint resultat orsakat av mitt kaosiga liv var idag när jag svängde in på parkeringen hemma. Jag hade fönstren nedhissade på bilen och känner att det luktar brandrök. Tankarna som ploppar upp i mitt huvud under loppet av någon minut "bilen brinner, jaha, typiskt, nu kommer jag dö precis innan jag tar socionomexamen, hela utbildningen i onödan! Var luktar det ifrån? (springer runt bilen och sniffar på däcken och under motorhuven) nehe det luktar inte från bilen, tänk om det är lägenheten! (skyndar mig till lägenheten) nehe, det luktar inte här heller. Är det jag som luktar? Hur kan det vara från mig? (tar av mig tröjan och luktar) nehe, det var inte från mig heller. (stannar upp i vardagsrummet) Nu luktar det inte längre.....jahaaa, det finns andra människor än mig!" Kaoset gör mig narcissistisk!

Nu, vidare till packandet och sällskapet av en något lullig Betnér på bandit!

RSS 2.0