dagarna flyger

Japp så är det, dagarna bara flyger fram när man är arbetslös och gör absolut ingenting på dagarna (eller inte). Min dagar är helt seriöst de mest innehållslösa dagarna som finns! Jag går upp, äter frukost, spelar spel på datorn (där jag gör samma sak varje dag för att samla in pengar), sedan vid två-tiden sätter jag mig på balkongen för att solen kommit runt då, sen sitter jag där och läser och solar till typ 17 eller 17.30 när pälsklingen kommer hem och då spelar vi och tittar på tv.
Otroligt spännande va? :p

I helgen ska vi i alla fall ner till göteborg så jag får åka lite karusell! Det lär väl vara det mest spännande som händer den här sommaren, om man bortser från att vi antagligen får hem en liten iller i slutet av augusti! Wiie jag är så uppspelt över det så pälsklingen blir knäpp på mig! :)

I torsdags fick min lilla älskling somna in. Det var en av de svåraste dagarna jag har tagit mig igenom i hela mitt liv. Jag var inte med in till veterinären men mamma sa att hon höll honom i famnen hela tiden ända tills han somnat. Vi hade en lite fin begravning i trädgården sen, med ett kors och blommor som jag plockade från ängen. Jag tänker inte skriva nån rip grej här i bloggen. Men han kommer alltid finnas i mitt  och i familjens hjärta och han var ett underbart husdjur. Anledningen till att jag skriver ut det överhuvudtaget i bloggen är för att mina närmaste ska få veta (alltså förmodligen de som läser bloggen) och för att de ska veta att det inte är något jag vill prata om. Just nu är det för jobbigt så jag vill inte tänka på det allt för mycket.


lite kort

Det blir bannimej inget långt inlägg nu för klockan är 45 minuter över mitt i natten! Tänkte bara uppdatera er om att imorrn ska jag möta en av mina värsta skräckscenarios, jag ska till tandläkaren och laga ett hål i en tand. Jag hatar det, kommer alltid hata det och så ska man behöva betala en ohygglig summa pengar för det också! Det suger (inget uttryck som jag använder mig av, men nu är det verkligen så!)

Snart ska vi i alla fall ner till Götet, det är 10 dagar kvar, sen blir det liseberg och bebis för hela slanten. Shises höll på att häpna när pälsklingen sa igår "ska vi inte skaffa en sån där liten?". Man är bra sugen, men man får tänka strategiskt också. Han måste ha ett bättre jobb och jag måste plugga klart först. Så förhoppningsvis blir de ingen bebis än på 2 år, minst!

Nu är det nanna dags! och kanske lite gosegos :)

midsommarafton

Jag rapporterar lite kort bara om att midsommarafton tillsammans med gänget var helt underbart! Jag kan tycka att "stället" var mindre bra, men det mesta vägdes upp mot ett gäng glada människor som ville dansa stup i ett :p Klockren kväll med andra ord! Mer än nöjd!

Grillning

Ikväll blir det grillning med det gamla goda gänget, utökat av systrar med respektive och gamla klasskamrater! Det kommer bli så gott att träffa alla igen! Myyys!

Illertokig?

Jag tror jag har gått och blivit illertokig! Tänk så söta de små liven kan vara. Det enda jag skulle vilja just nu är att träffa någon som har iller för att se hur de egentligen är i verkligheten. Jag har läst massor om dom, men det är en annan sak att träffa en riktigt iller! Jag har exempelvis läst att man måste iller-säkra sitt hem för att de små ivriga små sakerna inte ska fasta någonstans. Vi har bestämt här hemma att vi ska fundera över saken att skaffa en iller nu i juni och juli, sen i augusti kanske vi får en ny liten vän hem i vårt hus! Pälsklingen sa någonting om att köpa den där tv-n vi kollade på på el-giganten istället. Jag kan i min vildaste fantasti inte förstå hur man kan vilja ha en tv framför att ha ett husdjur. Men det kanske bara är jag?

För er som inte förstår varför vi ska skaffa en iller när vi redan har grisen här hemma så kan jag ju tala om att min lilla älskling ska avlivas nästa vecka. Han har en kronisk sjukdom som gör att han inte kan äta ordentligt och sjukdomar som föjer med det också och det är nu läge att inse att han kommer inte att bli bättre, någonsin, snarare sämre. Så vi har ebslutat oss för att planera in avlivningen så det slipper bli en akut grej och man inte hinner förbereda sig mentalt på det. Det blir bättre så också. Att avliva honom innan han är så sjuk så han har ont.

Åter till illrarna i alla fall så kan ju folk tycka att jag inte älskar den chinchillan jag har nu bara för att jag ska skaffa ett nytt djur så nära inpå hans avlivning. Men jag skulel säga att det snarare är tvärtom, jag älskar honom så mycket att jag skulle inte klara av att det var tomt här hemma! Det nya lilla livet kan jag villigt erkänna kommer finnas till för att minska min sorg, men tänk så mycket kärlek den kommer få! :)

Jag sätter in lite smakprov på hur sööta och bedårande de lilla liven är!




när lillan kom till jorden

Nu har L & R s lille äntligen anlänt. En liten flicka blev det och jag tror bannimej jag blev mer exalterad än vad pälsklingen blev! Jag satt och studsade upp och ner i soffan när R ringde klockan halv 3 natten till idag. Jag kan knappt bärga mig tills vi ska åka ner nu, vill bara dit nu, direkt! Men men, det är några veckor kvar. Den första helgen i juli har vi bokat tågbiljetter ner! *längtar*

Idag har det för övrigt inte hänt nåt spännande alls faktiskt. Det mest spännande idag är väl att vi tvättar, som alltid på måndagar. Annars har jag suttit och spelat dator hela dagen faktiskt. Jo förresten, vi har börjat kolla runt lite på internet. Vi är lite små sugna på att skaffa oss en liten iller. Skadedjur säger vissa, men jag tycker dom verkar lite söta dom där krabaterna :p Dessutom har vi nog insett att vi inte är redo att skaffa en liten vovve (som är min dröm) förrän jag börjat jobba och vi ser att det funkar med tider osv, dom får ju inte vara ensamma mer än 4 timmar enligt dom där nya EU reglerna :S, det är kämpigt att få det att gå ihop!

Men men, jag ska nog förlora mig ner i bokens värld ikväll igen, har nästan läst ut "En shopaholics bekännelse" nu!



shoppingspree

Igår var pälsklingen och jag på shoppingspree ut till willys, elgiganten och skopunkten. Som ni säkert förstår av affärvalet så var elgiganten pälsklingens val och skopunkten var villkoret för att vi skulle gå in på hans affär :P

Vi kollade på platt-tv och jag kan ju erkänna att jag blev helt såld. Hade jag haft ett jobb i sommar hade vi säkerligen köpt den där och då. Det var en sån där häftig med lyse bakom så man inte blir störd av bakgrunden. HELT SÅLD, får se om det kan bli en sån liten goding i höst! Något vi i alla fall köpte var en grill. Hatar när man måste åka hem till andra för att äta grillmat, eller inte kan bjuda hit någon på en grillkväll med lite mys. Då måste man ha en grill, och det har vi nu!! :)

Den andra affären vi besökte resulterade i ett par ballerinaskor till mig, sånna där med resorband ovanpå så man kan göra saker utan att oroa sig för att tappa skorna! Arbetsskadad som jag är av Gröna Lund förra sommaren så tänkte jag direkt "va bra, då kan jag åka fritt-fall och uppskjutet utan att ta av mig skorna :P Jag fick även ett par sandaler, lite finare men ändå inte sånna där som man bara kan använda till klänning!

Som tur var så bjöd pälsklingen på det här så det kostade mig inte ett öre (mer än maten som gick på 600 spänn).

Nu ska jag nog ta tag i städningen, eller om jag gör det snart :p





bokmani!

Nu är min bokmani över. Eller inte över på så sätt att jag inte längre vill läsa, men jag har beställt en massa böcker nu och även fått låna av lilla A. Jag har lånat 4 av marian keyes böcker + en extra hon trodde jag skulle gilla. Sen ska jag låna massa böcker av M:s mamma, hela serien av Camilla Läckberg. Plus att jag har beställt böcker från internet 4 böcker av Sophie Kinsella, en bok av Martina Haag och de 2 senaste Harry Potter böckerna. De sistnämnda är för att man MÅSTE läsa böckerna innan man ser filmerna!!
En spontan reaktion igår när jag lånade böckerna från A var "här har vi någon som är sysslolös i sommar" och visst stämmer det. Jag har inte hittat något sommarjobb, vilket resulterade i att jag var på arbetsförmedlingen idag. Otroligt givande grupp-inskrivning. De sa saker man aaaldrig hade hört förrut. Som att man måste jobbat minst 6 månader och stå till arbetsmarknadens förfogande över hela Sverige för att få A-kassa. Eller nyheter som att "det finns ju andra ställen än platsbanken att söka jobb på, ex andra sidor där man kan registrera sitt CV, såsom bemanningföretag och så vidare" - NÄHÄÄÄ??? Gör det?!?!?!?!
*suck* detta besök på arbetsförmedlingen resulterade i att när det kom fram att jag redan går en utbildning och bara sökte sommarjobb sa snubben där "Jaha, men då söker du ju bara sommarjobb, jaja". Det låter otroooligt uppmuntrande när man är ett "bara det??? jaja"-fall. Då vet man att man inte kommer bli prioriterad där i alla fall. Så, jag får väl helt enkelt gå in i bokens värld och befinna mig där i sommar!

dille på böcker

Jahapp, då var det måndag igen, en sysslolös måndag!
Egentligen skulle jag tagit mig ner till arbetsförmedlingen idag men jag tänkte gå upp tidigt och ta det innan jag ska till tandläkaren imorrn istället så får jag något annat att tänka på än att gå runt och stressa upp mig själv!

Jag har fått dille och tänkte att jag skulle läsa massa i sommar! Det underbara i kråksången är att adlibris säljer pocket-böcker för 39 kr st!! Det anser i alla fall jag är ganska billigt och det gör en än mer motiverad att köpa några och börja läsa! :)

Pappa och jag var på fisketur igår och det var skojsigt! Vi fick uppleva alla väder, en smärre storm, regn, kyla, vindstilla, sol och hyffsad värme. Vi fiskade med flugspö och det roliga var att fisken nappade på torrfluga. Det är otroligt svårt att fiska, men litegrann som att meta bortsett från att man inte ser ett flöte som guppar upp och ner när det är napp, utan man ser själva fisken som går upp till ytan och tar flugan! Skoj skoj skoj. Det hela resulterade i att pappa fick 2 öringar och en regnbåge och jag fick 2 napp där jag inte hann göra mothugg (vilket är riiktigt svårt att hinna eftersom flugan ligger still på ytan och det blir inget automatiskt mothugg som med drag som man hela tiden vevar in) och 1 napp där jag fick känna fisken en liten stund i alla fall innan den bet av taffsen och flugan. För er som tycker jag är dålig som inte fick någon fisk säger jag bara: "prova fiska med torrfluga så ska ni få se hur lätt det är".
Resultatet var i alla fall att det var nästan 5 roliga timmar! :D

helgen

Helgen tillbringades som sagt i Karlstad. Det är bannimej en trevlig stad det där, gillar den mer och mer för varje gång man är där. Vi gjorde inte så mycket mer än att umgås med bror och hans fru. På fredagen tog vi det lugnt, åt lite taccopaj och på lördagen hade T hört att man visst skulle äta tårta på nationaldagen, sagt och gjort så begav vi oss till IKEA som serverade små mini-prinsess-tårtor för 5 kr st. Själv valde jag en mandeltårta eftersom jag inte tål grädde! Mysandet på IKEA resulterade i ett fynd! En tavla som är oerhört vacker för endas 50 kr i fyndhörnan! (nöjd)
Sen begav vi oss till biltema där vi inhandlade ett cykellås. Sen fick det allt bli en tur hemmåt för att påbörja grillningen. Flintastek med potatissallad och vitlöksbröd! Oerhört spännande va?!?! :p

Man kan summera helgen som mysig med andra ord!

kort sammanfattning

Jag vet att jag varit värdelös den senaste tiden på att skriva i bloggen. Men nu blir det fasen skärpning!

Jag ska börja med att berätta att jag blev godkänd på den förbannade vetenskapliga tentan! Den var skitsvår och jag har haft riktig ångest över den. Inte sådan där nervositet som säger "klarar jag den eller inte? Hoppas verkligen jag klarar den". Utan mer sådan där ångest som gnager bak i ryggraden och viskar "haha, du är köööööörd". Det har inte varit tre roliga veckor att vänta på beskedet. Men när jag kom ner till Vanja och fick tentan i handen såg jag att det var ett kraftigt ifyllt G på framsidan och det gjorde mig RIKTIGT nöjd! Det återstår bara att se hur det gick på etik-tentan nu. Den har jag sådan där nervositet över, hoppas jag klarat den!

Gårdagen var en stor besvikelse! Avslutande seminarie. Sista tillfället med klasskamrater, den sista diskussionen om vad vi lärt oss på kursen, en sista träff med våran underbara lärare vi haft denna delkurs. Det slutade i ett fiasko! Dagen började med att Camilla som är någon slags kursansvarig (eller vad hon nu är) kom till klassrummet och meddelade att Torgny var sjuk och inte kommer dyka upp idag. "sista träffen med våran underbara lärare vi haft denna delkurs" som bortblåst. Uppgiften blev istället att i våra smågrupper diskutera frågorna i studiehandledningen och sammanfatta svaren på 2-3 a4. "sista träffen med klasskamrater" som bortblåst. Frågorna berörde till större delen ämnen som vi inte haft med under delkursen bara för att examinera två böcker vi inte ens använt oss av mer än nu, vid det avslutande seminariet. "den sista diskussionen om vad vi lärt oss på kursen" som bortblåst. Ingenting blev som man hade tänkt sig och inget blev därmed riktigt bra. Två medlemmar i våran lilla grupp vi haft nu under våren kommer också försvinna. R ska flytta hem till sin lilla nystartade familj och M som varit och är den underbaraste människan på denna jord kommer också försvinna efter halva höstterminen då hon fått tillgodoräkna sig psykologin. Det kommer bli en tuff höst och vinter kan jag ju bara säga!

Idag är fallet så att jag ska och borde redan ha, diska/-t. Sen ska ajg studsa in i duschen och vidare packa grejer. Det är nämligen så att jag ska ner på stan en sväng när pälsklingen slutat, utföra några snabba ärenden och sen blir vi upplockade av bror min för att resa till Karlstad. Han och hans fruga ska åka till USA och kommer bli borta hela sommaren, så jag kände att jag vill träffa dom och umgås lite innan det händer! Vi får se vad aftonen bjuder på, hoppas det kan bli något trevligt sällskapsspel eller dylikt (uppdatering om det senare).

Det är även bokat att vi ska ner till pälsklings bror och tjej och nya bebis (när den nu behagar komma ut) första helgen i juli. Ska bli underbart att träffa dom igen faktiskt och få träffa det nya tillskottet!

Nu måste jag faktiskt diska! *pust och stön"

RSS 2.0