fredag åter igen

Idag är det fredag igen (för er som händelsevis missat detta). Jag var duktig idag och ställde klockan och gick upp i skaplig tid enligt mig (klockan 10.00). Det visade sig att dagen bjöd på storm och tjocka moln. Inge vidare väder helt enkelt, men nuförtiden får man väl vara nöjd och glad så länge det inte regnar!

Jag ska hem till nora idag. Pälsklingen ska iväg på massa bestyr så jag skulle blivit själv hela dagen och kvällen och halva natten om jag valt att stanna hemma. Så det var inget alternativ! Just nu sitter jag och väntar på att pappa ska ringa och säga att han kommer över en sväng. Han ska nämligen börja mäta på de justeringar som ska göras i lägenheten för att illern inte ska kunna skada sig och så sen. Det är tänkt att han ska vara i köket när vi inte är hemma och där kommer han inte in i några hålor eller konstiga utrymmen, men i vardagsrummet har vi ju en bäddsoffa där han kan krypa in och fastna, så det ska åtgärdas. Samt ska väl lite burbygge fixas så han kan ha en hörna där inne om han vill.

Sen bär det som sagt var av till den stooora staden nora. Ska nog bli lite grillning och mys ikväll tror jag :) Ha det gott allesammans!

Ny vecka med nya bestyr

Igår offrade vi vår tvättid och tog en liten biltripp! Det bar av till vår nya lilla familjemedlem, Link. Han var så så så så söt! Men det visste vi nog redan innan vi åkte iof. Hur skulle man kunna tycka att en liten ulltuss som är så liten att hela han får plats i ens hand kan vara något annat än söt? :) Jag fick hålla i några stycken och granska dom men tillslut fastnade vi för en liten pojke som hade öppnat ögonen och som jag tyckte verkade gosigast och mest nyfiken. Vi var där i säkert en timme och tittade på de små liven och tänka sig om ca 3 veckor flyttar han in här :)

Här kommer bilder på vår lille kämpe



Och en tillsammans med mamma och syster, våran är längst fram



Snacka om tur man hade när det var en uppfödare i närheten som hade fått små bebisar och så blev dom exakt den färgen jag ville ha! De är helt enkelt bedårande allihop!


Idag har det inte hänt så mycket här hemma, jag har vart nere till tvättstugan och bokat om tvättid och ikväll när pälsklingen kommer hem ska vi iväg och handla. Jag tror att hela veckan kommer vara ungefär lika innehållsrik som de veckorna som gått, vilket innebär att jag växlar mellan att sitta framför datorn eller insjunken i en bok. Skulle behöva gå till vårcentralen och utvärdera mina eksem jag har på händerna. Dom är helt hopplösa och det känns som jag bara tappar massa hud hela tiden. Men att gå till en läkare som kommer berätta något man redan vet låter inte så lockande. Något som är ännu mindre lockande är att betala 120 spänn för det! Dock kan det ju bidra till att jag får någon ny salva att smörja med och det förhoppningsvis försvinner efter det. Får nog helt enkelt ta tag i det nästa månad tror jag!




söndag

Dagen idag blev inte riktigt som tänkt. Mycket besvikelse och få händelser kan man väl säga. Det var planerat att vi skulle åka och titta på små illerbebisar idag men det blev som sagt var inte som planerat. Som tur är ska vi få komma och titta på dom imorrn i alla fall, vilket ju muntrar upp lite, men det känns fortfarande som en besvikelse. Ska försöka komma ihåg kameran imorrn i alla fall så kan ju de stackare som fortfarande läser den här bloggen få se bilder på vår blivande familjemedlem.

Dagen i "långhet" har bestått av en otrolig väntan och massa spelande av spel på datorn. Har även tagit tag i mitt liv och duschat idag. Det är ungefär så mycket man gör på dagarna när man är uttråkad och nära att gå in i väggen av tristess.

Imorrn börjar mamma och pappa jobba igen så då finns det ännu mindre att göra. Man blir ju inte direkt mer uppmuntrad av det. De ska visserligen ha en veckas semester till men den ska de tillbringa utomlands. Rhodos var det visst den här gången! Vissa har det minsann bra!

Harry Potter och halvblodsprinsen

Igår var jag på bio med kärleken och mor och far. Ni kan ju gissa vilken film vi valde att se på rubriken. Jag måste säga att jag nog var ganska så positivt överraskad. Missförstå mig rätt. Jag älskar Harry Potter filmerna och jag har snart läst alla böcker också. Givetvis hade jag läst boken innan jag såg filmen, vilket resulterar i (som alla vet) att man borde bli besviken på filmen eftersom den omöjligt kan innehålla allt som boken innehåller. Så var det givetvis även i denna film. Det finns nog ingen film som kan mäta sig med ca 600 sidors information. Men jag tycker ändå att filmen var riktigt sevärd och riktigt bra! Jag kan ju säga som så, hade man inte läst boken innan så hade filmen varit klockren! (ett tips till alla som inte läst boken). Vissa detaljer som jag ansåg viktiga att ta med i filmen saknades dock, men men. Jag tror absolut mycket på den sista filmen. Jag tror den kommer knyta ihop allting. Så over all får filmen 4 av 5 i betyg av mig!!

I lördags var pälsklingen och jag på marieberg. Efter en smärre katastrof här hemma i fredags så har vi börjat jobba på att tillbringa mer tid tillsammans. Det handlar inte så mycket om att vi inte är tillsammans som att vi inte umgås när vi är tillsammans. Jag tycker inte att det är kvalitetstid att sitta bredvid varandra i soffan när man sitter framför varsin skärm. Men nu är allt guld och gröna skogar igen! Sen kommer nog allting bli bättre när vi får hem lille illern också så jag inte behöver vara ensam på helgkvällarna när han är iväg och jobbar. Det ÄR jobbigt och jag rekommenderar nog inte jobbet till någon annan, även om det kanske kan vara kul att vara croupier! Tänk på era respektive säger jag bara!

Lördag

Idag är det lördag och vädret är mulnigt precis som dom sa på smhi! Detta innebär att vi skal åka till marieberg och kolla på bland annat ett plaströr till vår lilla iller för att kunna bygga om i buren som ska fungera som ett litet tillhåll om han vill vara själv ett tag. Vi ska även kolla på lite mer tillbehör på djuraffären och räkna på vad allt kan kosta. Sen ska vi på pälsklingens order förnya lite i underklädesväg. Det är behövligt kan jag lova och stackars pälsklingen har väl knappt några underkläder kvar så som jag kastar allt det är hål i! En mysdag ska vi på helt enkelt, enjoy!

Helt ny dag med nya möjligheter

Idag är det tisdag! En dag närmare helgen helt enkelt. Varför jag längtar till helgen är väl egentligen ofattbart eftersom pälsklingen som vanligt ska jobba fredag & lördag och jag kommer vara ensam hemma. Söndag blir det dock Harry Potter på bio. Vi ska gå med mamma och pappa :) det passar plånboken lagom bra :) Jag tror också jag längtar till helgen för det betyder slutet på ännu en vecka och då ska vi snart iväg och titta på de små illerbebisarna där en av dem är tingade på oss :) *wiie* Då kan pälsklingen åka iväg och jobba på helgerna och jag är ändå inte ensam! :)

Idag ska jag till nora igen. Jag har nämligen planerat in en fisketur med mor och far då pälsklingen jobbar och sen ska iväg och repa. Jag får väl rapportera imorgon om hur stoooora och många fiskar det blev (förmodligen får jag inte ens ett napp men man kan ju få drömma i alla fall.

Nu står duschen och väntar på mig så jag kommer iväg någongång!


Soliga måndag

Igår kväll spelades det poker för fulla muggar! Vi spelade en turnering där man (om man kom på första plats) kunde vinna ca 5500kr. Dock kom vi på ca 48 onde plats så vi vann endast 95 kr. Men men, det är bättre än ingenting. Detta innebär ju att vi kan spela fler sådana turneringar och får chansen på dessa 5500kr igen :p Kom i alla fall inte i säng förrän vid 3 tiden ungefär så det var segt att gå upp imorse. Jag tänkte igår kväll vara grym mot mig själv och vända rätt på dygnet, så med andra ord ställde jag klockan på 10.00 imorse, men min dåliga självdiciplin tog över och jag tänkte "i h*lvete heller" när klockan ringde, ställde om den på 11.00 och somnade om. Dock var jag duktig och gick upp när klockan ringde andra gången, om det var för att jag var otroligt kissenödig eller om det var för att jag ville gå upp det låter jag vara onämnt.

Dagen har i alla fall inneburit en ren lägenhet. Har städat i ca 3 timmar. Skurat ur ugnen med nåt nytt medel, torkat allt i lägenheten, dammsugit osv osv. Ni vet förmodligen vad en storstädning innebär :) Ikväll ska vi tvätta också för att göra allt extra rent *s*. Städningen har dock underlättats av att jag återfunnit den goda Björn Rosenström. Han har finurliga texter den karln och det känns lite sommar för mig när jag lyssnar på honom då han var och spelade på noradagarna nån sommar :)

Nu ska jag återgå till min välförtjänta vila :)

ensammen

Idag är jag ensammen igen. Pälsklingen är iväg och jobbar (som vanligt) känns det som. Dock är det ondskan på tv så jag överlever väl ändå, en hemsk film men ändå lika bra varje gång. Annars har det faktiskt inte hänt någonting idag. Regn som vanligt och dataspelande som vanligt. Jag och pälsklingen har dock umgåtts endel idag iaf, vilket ju är positivt. Fundilerar på om man ska åka hem till lilla nora imorrn och äta middag med familjen. Jag vet att jag var där igår med men pälsklingen ska iväg och ta certifikat på jobbet och jag blev inbjuden till en fiskmiddag (vilket aldrig existerar här hemma) så man blev ändå lite lockad.

Nehepp nu tog filmen slut så nu kanske man kan spela lite till, eller se om det går någon mer bra film på tv :)
Godnatt på alla er som inte är nattugglor som jag ;P

biltripp

Idag blir det en tripp hem till mor och far. Är tänkt att vi ska grilla lite, men mest är det för att ses då vi inte setts på länge nu känns det som. Antingen är det jag som är mammig (och pappig) eller så är helt enkelt 5 dagar länge! Då sågs vi iof bara för att ha en liten shopingspree i diverse affärer!

Ska hämta pälsklingen snart också. Han har som vanligt varit och jobbat. Dock är jag lite grinig på honom eftersom han inte hade lagt in min telefon och inte hade stängt av datorn imorse! Blir otroligt irriterad när telefonen inte ligger bredvid sängen på morgonen när jag vaknar, tänk om någon måste få tag på mig och så sover jag med öronproppar, jag har ju inte en chans att vakna då! *suck* jaja, alla gör vi våra misstag!

Usch de e inge skojsigt väder idag heller faktiskt! Jag typ bara räknar dagarna tills vi får hem våran lilla vän hit hem. Nackdelen då är väl att skolan börjat igen. Är inge pepp för att börja skolan, även om de inte e skojigt att ligga här hemma hela dagarna så är skolan inte det som lockar heller. Vet inte vad jag helst skulle vilja göra faktiskt. Jobba en sväng kanske, men de kommer inte på tanke att ta ett sabbatsår för då kommer jag aldrig börja igen!

världens sämsta väder

Idag har det faktiskt varit världens sämsta väder. Jag vet att det är ett I-landsproblem och allt sånt skit, men man har bannimej inte kunna gjort någonting idag. Jag har suttit inne mer eller mindre hela dagen, förrutom de 5 minutrarna jag var ute och betalade parkeringsavgiften på bilen och då blev jag dyngsur trots min regnjacka och paraply!

Kan kanske muntra upp er med en liten bild istället och så hoppas vi på att dagen blir bättre imorrn!
Det är en av dessa små godingar som ska bli tillökning i vår lilla familj!




helgen i kort kort

Ska försöka sammanfatta helgen lite kort eftersom mamma och pappa snart kommer och hämtar mig för en tripp till IKEA. Resan började med en otroligt varm tur i tåg på ca 3 timmar. När vi väl kom fram åkte vi till Liseberg, som för övrigt var otroligt skoj. Vi fick åka massa och köerna var korta. Dock kunde vi inte vara där så länge på grund av värmen och med hänsyn till den lilla 3 veckors bebisen vi hade med oss! Men skoj var det och jag kände mig nöjd med åkandet när vi började rulla hemåt. På kvällen hände inte så mycket, det blev någon öl för pojkarna och så grillade vi hamburgare och flintastek.

Lördagen sen var otroligt mysig! Det kom vänner och svärföräldrar och hälsade på och det bjöds återigen på grillning och MYCKET MYCKET prat (göteborgare vet ni! det tar aldrig slut). Sen när maten började ta slut tog sällskapsspelen vid och det blev frågesport (jag kan ju säga så mycket som att jag vann absolut inte! det var en av de äldre rävarna som tog hem det).

Söndagen hände det inte så mycket mer äna tt jag är så otroligt förbannad på SJ. Hur kan man boka in ungefär 3 vagnar förmycket med folk på obokade biljetter och sedan ta bort så det bara fanns en vagn för de med obokade biljetter att sitta i??!! *suck* resan hem bestod i alla fall av 3 timmar i restaurang-vagnen! Inte allt för skönt, men vi hann med våran buss hem i alla fall trots den lilla förseningen som blev med tåget. Så nu är vi hemma igen, efter en lååång helg känns det som!

Snart ska jag som sagt åka till IKEA, och i slutet av juli ska vi och kolla på våran lilla illerpojke!! :D:D:D

Imorrn smäller det

Imorgon bär det av till fjärran länder (eller fjärran städer i alla fall). Vi ska ner till Göteborg, gå på Liseberg och hälsa på den nykomna bebben som ökat vår bekantskapskrets med en person till. Hon är bedårande söt av vad man kan se på bilderna i alla fall och jag tror inte hon kommer bli mindre söt i verkligheten!

Jag har verkligen sett fram emot den här resan länge nu! Det är min och pälsklingens enda semester tillsammans så nu hoppas jag verkligen att Cherry Casino är snälla och låter pälsklingen vara ledig på lördag kväll så vi får en hel helgs semester och inte bara 32 timmar! För en gångs skull är det inte vi som gjort fel utan ledighetsansökan skickade vi in i början av juni, innan schemat var lagt och när julischemat kommer så jobbar han både fredag och lördag den helgen han sökt ledigt för. "Vi måste missat det när vi lade schemat, är du säker på att du skickade in det?" JAAA! vi skickade det den 4 de juni och har kvar mailet i utkastet! klart vi har skickat in försjutton. Den enda hjälpen de kunde ge var att "du får ringa till de som är lediga och höra om någon vill ta dina pass då". Sagt och gjort, och fredagspasset är borta, men sen har han OP på lördagen också vilket innebär att om 2 stycken är sjuka så måste vi åka hem på lördag kväll :( Jag hatar den där jävla jobbarvärlden! Kan man inte bara få ledigt när man ansökt om det, eller kan inte de som gjort fel fixa till problemet! Det är väl det minsta man kan göra när vi ändå inte träffat pälsklingens familj på 6 månader och de nu dessutom fått en bebis!

Vi får se vad som händer iaf. Hur som helst ska vi på Liseberg på fredagen så jag får åka lite karusell! Har längtat efter det så innerligt länge nu så det ska bli skitskoj!

RSS 2.0