Inte min bästa dag

Gårdagen var världens snurrigaste dag måste jag nog säga!
På morgonen när jag hade packat ihop alla grejer för att åka ner till skolan insåg jag att jag inte alls skulle vara på skolan den dagen utan istället hemma hos M. Så det var bara att ta med sig pojkvännen i bilen, skjutsa honom till jobbet och sen fara vidare ut mot Lundby. Dagen slutade ganska tidigt för hennes barn skulle in på en hälso/utvecklnings-check.

Jag åkte då hem i godan ro och satte mig framför datorn. När jag hade suttit här en stund insåg jag att jag förmodligen borde äta något innan jag åker iväg och bowlar med min käraste. Så upp från soffan och koka makaroner med ketchup till (det är min snabbmat :P) för att sedan slänga i sig det.

Klockan började ticka iväg och när jag hade bråttom iväg sen insåg jag att jag hade tappat bort mitt VISA-kort. Samma stund som jag satte nyckeln i dörren kom jag på vart det låg och sprang in och hämtade det. Nu hade jag bara 10 minuter kvar innan jag skulle vara nere på bowlingen.

Mitt i rusningstrafiken och stressad som jag var så ringde pappa från USA och skulle önska mig grattis på födelsedagen (en dag försent pga tidsskillnader osv). Otroligt nog kom jag fram till bowlingen i tid iaf, bara för att konstatera att mitt kort inte fungerade i parkeringsautomaten.

Resten av kvällen pågick i ungefär samma anda, glömde det ena och det andra och hittade inte till macken som jag såg från vägen osv.

Förvånansvärt nog är det enda menet efter gårdagen en stukad fot och fruktansvärd träningsverk i sidorna!

Idag ska jag skjutsa hem min kära mamma som ska opereras ikväll. Efter det blir det tillbaka till örebro och hämta upp pälsklingen som ska och roa sig med att betala för att spela dataspel tillsammans med någon jobbarkompis :P (är man korkad så är man!)

ett litet steg för världen men stort steg för mig

Idag gjorde jag och M klart våran cetenskapliga undersökning!
Eller den är nästan klar, det enda som saknas är en sammanfattning och en genomgång av formuleringar och eventuella stavfel.
Plötsligt känns allting mycket ljusare, enklare och roligare. Det har faktiskt vart roligt att skriva den här undersökningen eller studien också, men det har kännts som ett stort arbete som ligger och tynger över axlarna.

Igår var det födelsedag härhemma, jag blev hela 21 år gammal! Det var dock ingen speciell dag igår utan vi ska fira det i helgen, dock tänkte jag och pälsklingen fira lite idag med att unna oss att gå iväg och bowla en sväng. Båda tycker det är skitskoj att bowla men det kostar ju också så det blir inte så ofta!

Det känns helt fantastiskt, det är bara tisdag idag och ändå känns det inte som att det är så mycket kvar av veckan

tisdag - bowling
onsdag - handledning och sammanfattning/rättning av arbetet
torsdag - rättning och pill i dill med arbetet, sen kolla på majbrasa
fredag - ledig och bakning av tårta
lördag - hem till nora och fira födelsedag
söndag - hem till M och hälsa på i nya lägenheten!

vad säger statistiken

statistiken säger att jag har haft 6 unika visningar och 10 visningar totalt på min blogg onsdagen den 23 april. Varje gång man besöker sin egen blogg kommer det att visas som en  unik visning och besöker man den fler gånger kommer det visas på totala visningar, alltså kan vi räkna bort en av de unika. Då är det fortfarande fem personer som inte bryr sig eller helt enkelt inte är glada för min skull att jag har förlovat mig.
Är otroligt besviken måste jag säga

Förlovad och nykär

Allting bara pirrar i magen, fjärilar, fjärilar och åter fjärilar.
Det här är verkligen äkta kärlek! Självklart ska inte ett par ringar gör att man älskar varandra mer, men det känns ändå som ett bevis på att det vi upplever tillsammans är äkta.

Vi fick hem ringarna idag och det officiella förlovningsdatumet är 1/5-2009, men vi kunde inte hålla oss när vi såg de underbara ringarna! Tänkte ge er lite bildbevis också :)


Lägger även in en bild så som dom ser ut på hemsidan, så ni kan se lite närmare på de små godbitarna :)

Kärlek!!


2 timmar över mitt i natten

Jahapp, ännu en kväll utan kärlek som resulterat i febrilt spelande (som vanligt får jag nog säga).
Har varit lite febrig idag och haft ont i magen, men trots detta har jag hunnit med att vara på isschowen på berhn arena och besökt IKEA (som för de som inte visste är bland det roligaste jag vet!). Dessa aktiviteter resulterade i att jag satt och nära på frös ihjäl i två timmar samtidigt som jag var förbluffad över hur duktiga typ 5 åringar kan vara på skridskor (vette fasen hur det stavas), och besöket på IKEA resulterade i att jag inhandlade 2 nya potatisskalare, sugrör, 2 burkar att ha typ pasta och sånt i, och ett stativ med backar (antonius för er som är IKEA-nördar och fattar vad det är) att förvara mina kläder, som innan dagen inte fått plats i garderoben, i. Sen vart det myspysbad med pälsklingen innan det var dags att slänga i sig lite mat.

Vill även uttrycka min otroliga irritation över att det har ploppat upp en plupp igen som enligt mig inte borde få finnas på denna jord (dryga jävel). Nu svor jag! och det är inte likt mig, men jag blir så irriterad på alla dessa pluppar, kan dom inte bara utrotas. Antagligen är det bara jag och L som fattar vad som menas med alla dessa pluppar men det skiter jag i, behöver få ur mig sånt!

Nu lutar det åt att krypa ner i den tomma sängen och läsa mig till sömns, för otroligt nog så är jag inte trött :S

upp upp och iväg

En ny strålande dag väntar runt hörnet.
Jag hade sovmorgon imorse och fick sova ända till halv tio om jag ville, men det ville jag tydligen inte eftersom jag vaknade klockan 8.00!
Idag ska vi i alla fall ha handledning om vårt vetenskapliga arbete med lilla Torgny och sen ska vi nog fila vidare på tolkningsramen och kanske börja på metod och analys lite smått. Det beror helt enkelt på hur länge vi känner att vi vill sitta idag.

Gårdagen bjöd på grillat och en ny frisyr, jag är mycket nöjd med båda delarna måste jag säga!
På kvällen kikade jag och pälsklingen även på förlovningsringar så det lutar åt något sådant snart, typ i samband med min födelsedag tror jag :)

Imorrn ska jag med mor min på isdansshow på behrn arena, ska bli mysigt och skoj. Jag har ju aldrig vart på något liknande så det pirrar lite i nerverna! Sen ska vi kanske en sväng till IKEA också och bara kika lite. Man vet ju hur det brukar sluta!

Ne nu ska jag skriva ut vårt arbete och sen bege mig iväg ner till skolan. Ingen blir ju klokare av att sitta här hemma och vänta!

fara och flänga

Idag är fara och flänga min rubrik
Helt klart av en anledning som alla mina rubriker. Idag har det varit den jäktigaste dagen på länge och den är inte slut än. Det började med att jag missade bussen jag tänk åka med ner till skolan idag, inte för att jag var sen till bussen utan för att dom ändrat till den där jäkla sommartabellen! Lungt och fint såg jag hur bussen (innan min buss) åkte iväg när jag var påväg dit och då tänkte jag "jäklar vad tidig jag var till bussen" sen visade det sig att den bussen jag tänkt åka med visst inte kom förren 20 minuter senare! Arg och uppriven kom jag ner till skolan och skulle vara lugn och pedagogisk då vi skulle spela in samtal med en "klient". Att se sig själv på band är aldrig roligt och kommer aldrig bli, även om jag kan tänka mig att det är nyttigt som tusan!

Sen var det bara att slänga i sig en macka på skolan för att förbereda sig för intervjuerna vi skulle ha på eftermiddagen. Vi var till vivalla återigen och intervjuade 2 kuratorer till vårt vetenskapliga arbete. Det var otroligt intressant och så men det var lite tidspress när man ville få in så mycket information på så kort tid som vi hade (1 timme).

Ikväll ska vi dessutom fara till nora för att grilla och snagga håret som brors fru säger att hon ska göra på mig :P själv hade jag tänkt mig en något kortare frisyr än vad jag har nu bara, men vi får väl se resultatet senare! :P

Nu ska jag iaf göra ingenting till N kommer hem!
Vila är nämligen et sällsynt ord nuförtiden!

påsk

Idag börjar påskledigheten för de flesta.
Dock inte för mig, sitter och väntar på M som ska komma hit så vi kan skriva på vårat vetenskapliga arbete, vi tänkte vara lite effektiva och göra så långt som möjligt idag för vi fick nämligen alla våra intervjuer inbokade tidigare än vad vi egentligen hade tänk. Vilket är bra, för då kanske vi blir klara med arbetet tidigare än efter deadline :p
Det är helt sinnessjukt hur de har tänkt att vi ska hinna skriva ett vetenskapligt arbete på 14 dagar som ska vara på 10-18 sidor + att vi ska hinna intervjua minst 3 personer och sammanställa dom intervjuerna!
Hur som helst så verkar det ju inte bli bättre så det är bara att bita i det sura äpplet och jobba även de dagar man kanske önskat man vore ledig. Vi får se efter vi är klara idag om vi även ska ses på söndag för att knåpa ihop ytterligare något mer.

På fredag, alltså imorrn ska jag hem till nora en sväng och sova där över natten. Pappa ska byta till sommardäck på bilen, tydligen får man inte ha vilka däck man vill nu heller. Skamligt, tänker inte vägverket på att man har annat för sig än att byta däck på bilen?!?

Annars händer det inte så mycket här hemma, bortsett från att jag dragit på mig ytterligare ett vuxenpoäng då jag faktiskt deklarerade helt själv idag!. Nåja, kanske inte helt själv för jag hade pappa i telefon samtidigt för att försäkra mig om att jag inte gjorde fel. Men förhoppningsvis trillar det nu in lite pengar innan midsommar! 4 de maj är sista dagen för er som inte läser på blanketten!

Tjopp, nu ska jag nog ringa och se var M har tagit vägen!

dagens resultat

Jahapp, idag har vi vart och träffat vår T6 student. För er som redan här inte fattar någonting, så handlar det om den tidigare nämnda uppgiften om att identifiera yrkesrollen hos en socionom (eller i det här fallet, blivande socionom som nu är ute på sin praktikplats). Vi var på brottsofferjouren, vilket var otroligt mysigt intimt och intressant. Söta lilla studenten ursäktade sig minst fyra gånger om att han var grönjörling och inte kunde nånting. Men jag tror egentligen syftet med själva uppgiften är att jämföra utbildningen med hur det är på fältet! Vilket han nog hade en större inblick i än någon som arbetat i 30 år på soc och knappt kommer ihåg vad en utbildning innebär.

Efter denna mysiga pratstund som varade i ca 3 timmar käkade jag och M på pizza planeten, sen bar det av med ett fyran (14) mot vivalla. Där möttes vi av en skojfrisk och stundtals (endast få stunder) allvarlig ÖBO gubbe. Han var mer än villig att berätta om sin uppfattning om Vivalla (som då vår områdesbeskrivning ska beskriva). Både för och nackdelar med ett mångkulturellt samhälle. Tror tyvärr att det mest var nackdelar. Även en annan trevlig kille tittade in och var väldigt förtjust i att få prata av sig om lite åsikter! Sen bar det av mot skolan, där vi fick ungefär samma känsla av uppfattningen om området, så det här ska nog gå att skriva ihop någonting om!

Kvällen lutar nog åt en promenad i hopp om att hitta lite tussilago (jag vet att det kan vara fånigt, men när våren äntligen verkar ha kommit vill man ju ta till vara på den!). Jag har faktiskt sett både krokusar och en liten ensam vitsippa idag!

Nu ska jag koppla bort allt som har med skolan att göra och slappna av en stund. Kanske till och med umgås lite med min småsjuka (som i ont i magen) karl till pojkvän!

RSS 2.0